Ugerne i Triacastela

Min tur til Spanien i 2009

Ugerne på Alberque Aitzenea

 

 

Min tur til Spanien 7. april - 16. maj

2009

 

 

Ugerne på Aitzenea

 

 

 

 

Fredag d. 17. april.

 

Klokken er 9.00, der er 9 grader ude, 9 grader inde, batteriet er nede på 9 , det virker først når det står på mindst 10, så ingen strøm til varmen, den er gået ud, lidt sol på solcellerne vil hjælpe så jeg igen kan få varme på. Alt står lige nu i 9-tallets tegn ???

Jeg har ikke frosset i nat og sovet udemærket, nu håber jeg snart at dagene bliver lidt mere varme.

 

Tillykke med vores bryllupsdag Helmer!!

 

Nu vil jeg starte bilen med kurs mod Triacastela!!!!

 

HEJ MED JER ALLE SÅ ER JEG NÅET TIL TRIACASTELA, DER ER STORE PROBLEMER MED INTERNETTET OG JEG KAN IKKE FINDE UD AF AT KOMME PÅ FACE BOOK, HÅBER DER KOMMER EN PÅ ET TIDSPUNKT DER KAN HJÆLPE MIG.

 

JEG HAR HAFT EN FIN TUR HER NED, DET ER TEMLIG KØLIGT, MEN DET SER UD SOM OM DET VIL BLIVE LIDT VARMERE EFTER WEEKENDEN. LUCITA SOM ER FAST MEDARBEJDER PAA STEDET ER RIGTIG SØD OG VI SKAL NOK FØ DET RART SAMMEN.

JEG ER DEN ENESTE DER DER SKAL VÆRE I HUSET FAST, LUCITA GÅR HJEM OM AFTENEN.

 

JEG HAR ALLEREDE MODTAGER MINE FØRSTE PILGRIMME OG STEMPLET EN DEL PILGRIMSPAS I LØBET AF DAGEN.

 

DE SIDSTE 2 DAGE HAR JEG HOLDT PÅ EN PARKERINGSPLADS I SAMOS, DER VAR IKKE SÅ MEGET AT FORETAGE SIG, MEN JEG VAR INDE OG SE KLOSTERET SOM ER MÆGTIG STORT OG FLOT.

 

JEG FORSØGER AT KOMME PAA FACEBOOK SÅ JEG KAN SMIDE LIDT NYHEDER PÅ DER I LØBET AF DE NÆSTE DAGE.

 

18/4

 

Det med at komme på facebook er jeg nok nød til at opgive, jeg må i stedet meddele mig her på siden, og desværre kan jeg heller ikke koble min egen bærbare til, det ville ellers have været fint, og det betyder at jeg ikke kan tage mail hjem, så hvis i vil sende mig besked eller hilsen må I gøre det i min gæstebog.

 

Jeg har nu overstået min forste morgen her, det har været helt fint Lucita vil først komme kl. 12.00 så jeg fik mine "egne" nøgler i går aftes. Jeg er færdig med at ordne huset og har fået min morgenkaffe. Det er ret koldt her i huset, der er skam varme på, men et gammelt stenhus skal vel være koldt/køligt, jeg går med 2 trøjer så er det fint, og jeg har heldigvis mine lammeskinds hjemmesko.

Der er rigtig gode forhold her, lækre badeværelser, gode senge og hyggeligt, så det kan ikke være bedre.

 

Det eneste jeg syntes er lidt surt er at jeg ikke kan få mine mail og bruge min egen PC til at være i kontakt med venner og familie, men det må jeg jo bare leve med, det kunne jo også være at der på et tidspunkt kom en løsning på mit problem..

 

Else, det bliver sjovt at få besøg af Danske pilgrimme, det vil jeg glæde mig til, jeg har mødt en til nu, Henning - som jeg mødte paa en bar i Samos for et par dage siden, en Amerikaner har fortalt mig at en Finn også er under vejs.

 

Connie ... tak for tillykke og hilsen.

 

 

 

 

 

IH altsaa!!!! De amerikanere, hvad kan de ikke, de er altsaa geniale, i hvert tilfaelde lige her og i dag .

 

En ung amerikansk pige som bor her sad ved computeren, og jeg saa hun var paa hotmail, jeg spurgte hende om hun ville vise mig hvordan hun var kommet ind, for naar jeg brugte den blokerede den, det viste hun mig saa, og nu har jeg faaet mailadressen der kan bruges. I der hjemme kender den, men for de der ikke er klar over det er det

 

Juli_vej@hotmail.com

 

Det har vaeret en rigtig hyggelig dag og aften, og Helga fra Vejle er her for en overnatning, saa der har vaeret en dansker at snakke med, og Helga var ogsaa glad for at kunne tale dansk, som hun sagde- for forste gang i 2 uger. Desuden har det vaeret 2 Ostrigske maend en amerikaner en Irerer og en fra Argentina, vi har alle hygget os sammen og det har vaeret rigtig fint.

 

19/4

 

Det har vaeret er rigtig skont vejr i dag, og det skulle endda blive endnu bedre de naeste par dage. Vi har mange pilgrimme boende i aften, lige nu er de alle gaaet op paa en af restauranterne og spise, saa der er roligt i huset.

Jeg var en tur ude at gaa, modte et par Norske piger som spurgte efter et sted at overnatte, og det kunne jeg jo fint hjaelpe dem med, tog dem jo bare med her til og det syntes de var alletiders.

 

Lucita er gaaet for i dag, og kommer forst igen tirsdag formiddag, saa jeg skal vaere alene til da, det er helt fint med mig, det eneste jeg bad hende fortaelle mig var, hvordan man satte varme paa i huset, jeg onsker ikke at fryse igen lige saa meget som jeg gjorde i gaar formiddag, det var bare saaaaaa koldt at jeg taenkte at blev det ved kunne jeg ikke holde ud i 2 uger, men nu ved jeg hvordan varmen taendes og det bliver ikke mere et problem.

 

21/4

 

Det har vaeret rigtig dejlig varmt og sol hele dagen, saa Pilgrimmene der kommer er paent rode hvor de har faaet sol.

Jeg har haft nogle timer i dag hvor Lucita "jagede" mig ud af huset, jeg skulle ud og se mig om, saa jeg gik op paa toppen af et af bjergene her ved byen, der var en rigtig flot udsigt der oppe fra og jeg fik taget billeder ned over byen.

 

Jeg fik ogsaa taget en hel del billeder baade paa vejen op og ned igen, det var en meget smuk tur som jeg nod trods varmen. Jeg havde faaet for meget toj paa saa det endte med at jeg gik rundt i en undertroje da jeg var nod til at smide de to bluser jeg havde paa da jeg gik her fra.

 

Vi venter en stor gruppe til overnatning i aften, saa der bliver godt fyldt op her, men det er sjovere naar her er mange. I gaar var en stille dag, da havde vi kun to personer.

 

Jeg laerer da et par spanske ord i ny og nae, og i dag har jeg laert 2 nye, saa det gaar fremad...

 

23/4

 

Det er ikke det store og sindsoprivende der sker i "vores" lille by her, men jeg er da efterhaanden ved at vaere en person som er genkendt i gadebilledet, beboerne her omkring hilser og smiler naar jeg ser dem, de har fundet ud af at jeg ikke bare gaar videre til naeste by i morgen tidlig....

 

I gaar aftes var det rigtig hyggeligt, et finsk aegtepar som talte dansk, og en Dansk pige, saa der blev rigtig snakket, og jeg var omme og spise paa en af restauranterne sammen med den danske pige og en tysktalende mand hun fulgtes med.

 

Lucita har lige sagt at jeg "skal" gaa en tur, men i dag vil jeg hellere bruge lidt tid her ved computeren og faa skrevet et par mail.

 

Lucita er ved at lave Spagetti til os, og vi hygger os rigtig meget hun er saa sod og et varmt menneske.

 

For ovrigt kom gruppen jeg fortalte om for et par dage siden, det var en gruppe unge mennesker paa omkring 15-16 aar, ih.. altsaa... De var kommet med et fly til Santiago og blev saa bragt her til med bus og skulle begynde deres vandring naeste morgen.

De havde en masse energi der skulle braendes af og der var ikke ro paa dem for kl. 1 om natten, de sov i rummet over hvor jeg sover, og et par gange var jeg sikker paa at loftet ville ramle ned i hovedet paa mig. Jeg var oppe paa gangen for at lytte hvor meget larm der var der oppe, men vaegge og dore er tykke her, saa jeg kunne faktisk ikke hore dem da jeg stod uden for doren til deres soverum, saa jeg lod dem larme og snakke, de var jo bare glade og spaendt paa hvad der skulle ske, men jeg var traet i gaar aftes efter kun 5 timers sovn forrige nat, saa jeg har sovet fantastisk godt og tungt i nat og er frisk igen

 

Vejret er skont og efterhaanden er huset her ogsaa begyndt at blive varmet op af solen, i gaar eftermiddag kunne jeg gaa her inde med T-shirts uden at fryse. Det har vaeret saadan at her inde har jeg haft troje paa og naar jeg er gaaet ud har jeg taget trojen af Der er omkring 24-25ºC om dagen og jeg er begyndt at faa farve i ansigtet og paa armene.

 

 

 

24/4

 

Uh altså, nu var vejret lige saa godt, det bliver det garanteret ikke ved med.......

 

Det begyndte så fint i morgen, skyfrit og dejligt, men nu er vinden blevet ret så kølig og skyerne begynder at pakke sig bag bjergene UFfff...

 

Lucita holder fri i dag og er i Sarria, så jeg er alene i huset her.

Vi havde en del Cykel pilgrimme til overnatning, og en spanioler med sin søde lille hund, hunden sov i cykelrummet da den ikke måtte komme ind i huset, - igen en dansk dame,- herligt-, her kommer næsten en Dansker hver dag i disse dage.

Folk hyggede sig rigtig til morgen og havde lidt svært ved at komme af sted, de sidste kørte omkring kl. 10.00.

 

Den lille spanske hund, som lignede en korthåret Cocker spaniel, men med kæmpe poter og ben led ingen nød, den blev kørt i en flot klapvogn og havde det helt bestemt rigtig godt, ejeren fortalte, at naar han ikke kunne finde et Albergue hvor han kunne overnatte med hunden lejede han enten et hostel værelse eller overnattede paa hotel hvor han måtte have hunden med. En rigtig lille pilgrimshund som bestemt ikke gik længere end den havde lyst til, og blev kørt for resten.

 

I eftermiddag skal jeg have jordbær med fløde, nu har jeg endelig fundet ud af hvad fløde hedder på spansk, problemet er at supermarkedet kun havde 1/2 L kartoner, men måske kommer der nogen i aften som syntes det vil være luksus at faa piskefløde i kaffen, så er det da ikke spildt.

 

Forleden da Lucita og jeg sad og ventede paa den store gruppe der skulle komme lærte hun mig at spille et kortspil, først syntes jeg det virkede meget indviklet, da det ikke var med almindelige spillekort, men det viste sig at det faktisk ligner det Casino kortspil vi spiller i DK, så der gik ikke længe for jeg fattede hvad det gik ud på, og så fik hun modstand . Det var faktisk rigtig sjovt, saa det haåber jeg at vi kan spille igen på et tidspunkt.

 

Det var rigtig dejligt med den danske Bodil som var her i går, hun kunne tale noget Spansk, så jeg fik hende til at oversætte nogle ting jeg gerne ville sige til Lucita, bl.a. hvor glad jeg er for stedet her og for Lucita. Det var rigtig fint at jeg kunne få sagt noget af det jeg havde paa hjertet.

 

 

 

25/4

 

Uh, hvor er det koldt i dag, kun 13ºC, jeg fryser og har slet ikke lyst til at komme udenfor en dør, det er heller ikke særlig varmt her inde, men her er da ingen vind, og bliver det for slemt kan jeg gå op og tænde for varmen.

 

I morges kom her en ung spanier paa cykel, han kom ind og spurgte om han måtte være her lidt, så han kunne få varmen, han havde mistet sin ene handske, og på den hånd han ikke havde haft handske på var fingrene helt hvide, det lignede noget der kunne minde om forfrysning.

Jeg fik ham til at komme hånden under vandhanen, gik op og satte varme på og fik derefter den unge fyr plaseret på gulvet med ryggen op ad en varm radiator med en kop varm kaffe. Jeg vidste vi på en reol havde en enkelt handske liggende som var glemt, den fandt jeg og gav ham. han var så taknemmelig og gav mig så mange knus at jeg opgav at tælle dem , han skrev i vores gæstebog at jeg var en engel (Lucita læste det for mig). - Husk lige det der hjemme ik`.

Jeg havde godt lagt mærke til at den unge spanier stod og kikkede i min Dansk/Spanske ordbog, og da han skulle gå gav han mig et stort knus og sagde Tak Engel på dansk - det er da noget der varmer.......

 

En tysker der havde overnattet her (han kom på en minicykel), nåede til Samos 9-10 km. før han opdagede at han havde glemt sin hat, han kom tilbage for at hente den, spurgte så om han kunne få lov at få en overnatning igen her hos os, og det kunne han selvfølgelig.

 

Vejret ser ikke for godt ud, der er meldt sne paa O Cebreiro 25 km. her fra, og 500 m. højere oppe, saa de pilgrimme der kommer ned sidst paa eftermiddagen er sikkert godt forfrosne. Jeg har forudset det og lagt godt med ekstra tæpper frem, og vil sætte varme paa ved 15- tiden saa der er dejligt varmt i huset.

 

Ellers går det rigtig fint, jeg nyder at være her - trods kulden -

 

- lige nu skinner solen og det er så dejligt at stå ude i den og blive varmet

 

Jeg er ked af at jeg ikke får lagt billeder ind, jeg har lagt 2 billeder paa siden de sidste dage, og hvert billede har taget over 55 min. at lægge ind, saa det er jeg nød til at opgive til jeg kommer i nærheden af en hurtigere Internetforbindelse, den samme hastighed gør sig gældende paa facebook også, saa billeder må vente selv om det ærger mig, jeg ville gerne vise jer de skønne omgivelser og huset her.

 

26/4

 

Det er stadig koldt, men med 3 bluser og lammeskinds - sutter gaar det fint.

 

Det var lidt svært at få "ryddet huset" for pilgrimme søndag morgen, ingen havde særlig travlt med at komme af sted her fra, så mens de langsomt gjorde sig færdige til at komme af sted gik Lucita og jeg om paa baren og fik morgenkaffe, da vi kom hjem igen var der kun tre tilbage..

 

 

Jeg tror aldrig jeg har fået så mange knus som i den sidste uge, mange der tager her fra får jeg kæmpeknus af og får at vide at de har nydt at være her og at det er et af de bedste steder de har overnattet, det er jo skønt at høre.

 

 

I formiddag da vi var knap færdige i huset var jeg lige udenfor, og en autocamper parkerede et lille stykke oppe ad gaden, og dyttede ret meget, jeg kunne ikke se hvem eller hvad der sad inde i den, troede at det var ejeren Pedro fra restaurant Rio der blev dyttet efter da han også var ude ,men han sagde at det ikke var ham....

Så kom en dame ud af bilen og jeg kunne se, at det var Christa, den enlige dame jeg mødte på autocamperpladsen i Astorga. Det var hyggeligt at få besøg af hende og vi har aftalt at vi skal spise sammen på restauranten i aften sammen med hendes mand Peter som skulle nå her til Triacastela i løbet af dagen.

Da jeg var færdig i huset gik Christa og jeg om på baren og fik kaffe og snakkede, hun fortalte at de begge havde ligget syge i autocamperen i 8 dage, så derfor kom de først her til nu. Vi gik en tur rundt i byen, var oppe i kirken som hun syntes var meget interessant, og jeg viste hende supermarkedet som har åben om søndagen.

Christa og Peter overnatter her i Triacastela, og har parkeret omme i den næste gade da der er et stykke af gaden der er helt plan, så falder de ikke ud af sengen i nat.

 

Christa har været inde her og se huset, hvilket hun var helt vild med, både selve det gamle hus og alle de smukke og specielle ting der pynter op paa væggene og som er fra en gammel kirke.

 

Der har været snevejr og meget koldt på O Cebreiro i dag, fortæller de der kommer ned der oppe fra, jeg kan nu også maerke kulden her og det er spilme koldt at være ryger i det vejr, men når solen titter frem bag en sky er det bare om at komme ud og stå i solskinnet og blive varmet igennem.

 

28/4

 

Tiden går hurtig her nede, jeg har allerede været her i 10 dage. Jeg skulle have sluttet d.3/5, men jeg bliver her et par dage ekstra - en lille gave til Lucita -

Lucita får besøg af sin datter og børnebørn fra d.1/5 og nogle dage, da jeg sagtens kan klare huset her alene, har jeg sagt til hende at de dage hvor hendes børnebørn er her, holder hun helt fri og koncentrerer sig om at være mormor der hjemme, det blev hun rigtig glad for.

I gaar aftes klappede både Lucita og jeg selv mig på skulderen, jeg var bare såååååå go` Jeg tog imod en telefon reservation til juni måned, damen der ringede talte en blanding af Engelsk og Spansk, men jeg klarede det og Lucita og jeg grinede meget af min præstation da hun kom tilbage til Alberguet.

 

Jeg hjalp et tysk par "lidt ekstra" syntes de, i går aftes, de kunne bl.a. ikke få sendt et billede med mail over deres egen mailbox, så jeg sagde at vi kunne prøve fra min, og jeg fik det til at fungerer saå billedet blev sendt. Da de senere havde været henne og handle kom de tilbage med en kæmpe æske chokolade til os, den skal vi have et par stykker af når vi hygger os, og spiller kort i de stille timer.

 

I dag er der mange mennesker i Triacastela, der er Marked, jeg har været der omme, det foregår i gaden bag os 50 m. herfra, fik købt et par kilo hvidløg og et par joggingbukser, de er sikkert lidt mere varme at rende rundt i end cowboybukserne.

Nu er Lucita gået på marked, hun glædede sig meget til at skulle hen og spise Pulpo, hun spurgte om jeg ikke også ville hen og spise Pulpo, men det syntes jeg godt jeg kan undvære, jeg fik det en enkelt gang ved en fejltagelse sidste år, og tror hellere jeg vil gå op i køkkenet og tage mig en ostemad .

 

I dag er det ikke helt så koldt som det har vaeret de sidste dage, og ind i mellem skinner solen da også, men regnbygerne har vi stadig. I går regnede det hele dagen og var hundekoldt, nogle af de Pilgrimme der kom var godt forfrosne og ret medtagede, så vi havde sat godt med varme på og var parate til at sørge godt for dem.

I dag kom den første Pilgrim allerede ved 10-tiden, Lucita og jeg havde været lidt langsomme i optræk, vi var slet ikke startet endnu på at gøre huset klar til nye mennesker, men han fik lov at komme ind og ville gerne blive her i 2 dage, han havde gaået for hurtig, han havde først billet hjem til Tyskland d. 14. maj, så det fik han selvfølgelig lov til, han fortalte at han var 70 år, det så han nu ikke ud til at være, han havde lovet konen at det var hans sidste lange tur alene. En rigtig flink mand som blev glad da der var en paa stedet der kunne tale lidt Tysk med ham.

 

30/4

 

Saa er det d.1. Maj i morgen - nu løber tiden rigtig stærk syntes jeg....

 

Jeg er alene det meste af dagen i dag, Lucita skulle lave en del indkøb i Sarria, både til huset og hvis også til sig selv, så hun ville komme ved 12-tiden. Da butikkerne først lukker op kl. 10.00 i Sarria var der ikke meget tid at gøre godt med, så jeg sagde til hende at hvis hun kom kl. 16.00 så var det fint med mig, og det blev hun glad for.

I går havde vi en del Pilgrimme, og der var temmelig meget at gøre til morgen, jeg er færdig nu, og et par Franske mænd er lige kommet ind, de skal ikke overnatte her, men spurgte om de måtte spise deres mad her inde, og spilme om de ikke må, det regner så man næsten kan sejle ned af bjerget, og jeg ved selv hvor skønt det var at komme i tørvejr og spise sin mad. Det kan godt være at det ikke er helt almindelig at give lov til her paa stedet, men det har jeg altså gjort i dag.

 

I morgen vil det, efter hvad vejrudsigten siger, blive sol og lidt mere varmt, og i weekenden skulle det blive omkring 25ºC, saa det glæder jeg mig til.

 

Jeg er begyndt at taenke på at jeg skal videre her fra, - det bliver underligt -, jeg holder meget af stedet og af Lucita, og det er spændende med alle de forskellige mennesker der kommer i dagens løb, nogle kommer man hurtig til at faa en god kontakt med mens andre er meget koncentreret om deres personlige, og turen den næste dag, det er dog ganske få der bare kommer, går i bad, spiser, forbereder sig til næste dag og går i seng og sover.

De fleste hygger sig, laver mad sammen, spiser i opholdsrummet, går til Pilgrimsmesse i kirken, som hvis skulle være noget af en oplevelse, de der har været der hemnne kommer tilbage og fortæller om det. De fleste pilgrimme der kommer her i huset nyder det sociale samvær, hygger og snakker i opholdsrummet, nogle gange så de der allerede er gået tidlig i seng tysser paa de "støjende". , men heldigvis er det meget sjældent at nogen føler sig generet af at de andre hygger sig, og her skal faktisk først være ro kl. 22.00.

 

Jeg har haft rigtig travlt i dag, forst kom et Fransk-Canadisk par, allerede ved 10-tiden i en Taxa, manden var syg og skulle til lægen, de afleverede deres rygsække og fortsatte saa med taxaen, da kom tilbage havde de fået en lang skrivelse hos lægen om hvad manden måtte spise og hvad han ikke kunne tåle, de unge mennesker kunne ikke læse skrivelsen, så måtte vi jo i gang med den Spansk-danske ordbog og overæette det til dansk hvorefter jeg oversatte det til Engelsk, det tog det meste af en time, og heldigvis var der endnu ikke andre her.

Der gik ikke længe inden det myldrede med Pilgrimme, våde, trætte, kolde og mudrede. Jeg fik hjulpet de der kom, fik dem fordelt rundt i huset,fik sat vaskemaskinen i gang, derefter fandt næsten alle ud af at hygge sig sammen. Det har været en travl dag, men også en rigtig dejlig og hyggelig dag, men før første gang her nede er jeg bare rigtig træt i aften, så jeg sover sikkert godt i nat.

 

Da Lucita kom tilbage fra Sarria kom hun med en gave til mig, det var et meget smukt Gallicisk fad som jeg er meget meget glad for.

 

1/5

 

Saa er det 1. maj og det smukke vej er begyndt Det har været skyfrit i dag, dog ikke varmt 18ºC, men vejrudsigten fortæller at varmen kommer i morgen.

I formiddag så jeg den Spanske, eller en del af den Spanske autocamperclub på tur, 19 flotte vogne kom gennem vores lille by, ih hvor det "trak" jeg kunne godt have startet og kørt som nr. 20, men nej, jeg køre mandag når jeg engang er klar til det, det kan godt være at det bliver eftermiddag før jeg får mig gjort færdig til at køre, men det gør ikke noget, jeg køre kun til Sarria i første omgang - 23 km., og fortæetter så langsomt mod Santiago, jeg vil gerne endnu engang opleve Pilgrimsmessen i Katedralen. Jeg vil derefter køre til Finisterre og se om jeg kan finde et sted at holde der ude i et par dage så jeg kan gå nogle lange ture langs stranden, og også finde min helt egen muslingeskal.

 

Lucita har været her en tur, ikke for at arbejde, men hun havde mand, børn, svigerbørn og børnebørn med, så jeg er skam blevet præsenteret for hele familien, de er rigtig søde alle sammen, svigersønnen taler Engelsk, så jeg fik spurgt om en masse ting som jeg gerne har ville spørge Lucita om men af gode grunde ikke kunne, - pludselig stoppede Lucita vores snak og sagde en helt masse til svigersønnen, han oversatte og jeg fik så den storste buket verbale roser, det var så dejligt og jeg fik igen sagt hvor glad jeg er for at være her og alt hvad jeg ellers giver udtryk for gennem min dagbog.

 

_Og så var der jo selvfølgelig dagens hojdepunkt - Lucitas stolthed de to små lækre 1 1\2 aarige tvillingepiger, to skønne men vidt forskellige pragtfulde unger.

 

Der kom en Dansk pige i eftermiddag, og ih hvor har vi snakket og hygget os, det var rigtig dejligt igen at få snakket dansk, nogle gange tager jeg mig selv i at tænke paa tysk eller engelsk afhængig af hvilken nationalitet vi lige har i huset paa det tidspunkt, det er fuldkommen skørt at det kan lade sig gøre efter 2 uger, men det kan det åbenbart, det må have noget at gøre med at man hele tiden i løbet af en dag skifter sprog - jeg er begyndt at kan forstå en lille smule når jeg bliver tiltalt paa Spansk, men det franske sprog forstår jeg ikke en pind af, og det syntes franskmændende er underligt, for der er næsten ingen af dem der taler andet end Fransk og et enkelt eller to engelske ord.

 

Nu er det ved at være sengetid og de sidste er kommet hjem, ingen har spurgt om lukketid og ingen har åbenbart gidet læse hvad der står omkring åben og lukketider, så alle er hjemme for 22, skønt så kan jeg låse døren og gå i seng.

 

3/5

 

Lucitas familie tager hjem i dag, og i morgen tager jeg her fra det er så trist at skulle sige farvel, jeg har haft det så dejligt her og har været så glad for at være her, men det har jeg hvis skrevet mindst 100 gange for.

 

Jeg har haft lidt problemer med at bruge Internettet de sidste dage, forbindelsen har ikke været god, og når den endelig har været der, har Pilgrimmene skulle først til, så de kunne bruge computeren, jeg kan sætte mig og gå på Internettet når jeg er alene i huset om formiddagen.

Her har også været meget at lave med kun en person, jeg har en hel del gange tænkt - stakkels Lucita - når jeg tænker paa hvilket pres der maa være i højsommeren, Lucitas svigersøn fortalte at hun havde været her alene næsten hele sidste sommer, puh ha, det har været hårdt for hende. I går var der ret meget pres på her, pilgrimmene ville have hjaelp til både det ene og det andet, jeg skulle passe vaskemaskine og tørretrumblere samtidig med at det myldrede ind og folk også ville have en sludder. Jeg var rigtig træt i går, og i morges havde jeg bare slukket mit vækkeur da det ringede kl.8.00 jeg vågnede kl. 9.00 - puh ha.. heldigvis sker der ikke noget ved det.

 

I formiddag kom 2 Østriske damer forbi og kikkede, det var turister, syntes selv de var Pilgrimme, var startet i Leon med bus, og nu havde de altså gået ialt 16 km. det syntes de var rigtig hårdt, jeg inviterede dem ind og viste dem huset, de var helt oppe at køre af begejstring, og da jeg sagde at de kunne få et stempel i deres pilgrimspas, var de helt ude på overdrevet, de nærmest hylede op af begejstring, og fotograferede mens jeg stemplede - de var altså lidt for meget- men jeg har sat lidt ekstra kulør på deres dag, og givet dem en oplevelse, de fortalte, at nu skulle de ned til bussen og fortælle om deres helt specielle oplevelse til de andre, for de var sikker på at ikke nogen af de andre i rejseselskabet havde fået en oplevelse som de havde. Jeg måtte aflevere min adresse til dem for de ville sende mig et kort fra Østrig når de kom hjem. De var da søde og kunne jeg glæde dem og give dem en god oplevelse, saa er det da fint.

(Efter min hjemkomst har jeg modtaget flere kort, breve og billeder fra de to damer)

 

Nu er Lucita kommet,hendes familie er taget tilbage til Vigo og manden er kørt for at ordne noget.

 

Det kan være at dette bliver det sidste jeg skriver her fra Triacastela. Jeg vil selvfølgelig forsøge at komme på Internettet undervejs både når jeg køre mod Santiago og Finistere og under vejs hjem mod Danmark -

 

Adiós Lucita - Adiós Aitzenea - Adiós Triacastela

 

Hasta luego!!

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Bente Jørgensen