Hjemturen

Min tur til Spanien i 2009

Ugerne på Alberque Aitzenea

 

 

Min tur til Spanien 7. april - 16. maj

2009

 

 

 

Hjemturen med smutveje omveje og oplevelser

 

 

 

 

 

 

 

4/5

 

 

Så begynder jeg hjemturen……

 

 

Utroligt, når jeg sidder og læser lidt af det jeg har skrevet på nedturen – det er lidt over 2 uger siden – Jeg husker tydeligt hvor meget jeg frøs, og hvor mange bluser jeg havde på. I dag har jeg klaret den i shorts og T-shirt, sad endda en tid i eftermiddag hvor jeg måtte have blusen af og bare havde undertrøjen på.

 

 

Jeg forlod Triacastela ved 12-tiden i dag –både Lucita og jeg havde en tudetur med armene omkring hinanden – det var hårdt at skulle sige farvel, men en ordentlig knuser, og så over til bilen og af sted.

 

Lucitas mand kikkede på en lampe til håndbremsen i bilen, han fyldte noget væske på, det hjalp 50 km. så begyndte de at lyse igen..

 

Kørte først til Samos hvor jeg stoppede og fik lidt orden i bilen, alt var bare smidt tilfældig ind, så jeg skulle have tingene på rette plads, fik lidt frokost på en bar hvor jeg også hyggede mig med et par af de pilgrimme vi havde haft til overnatning. Fortsatte så til Sarria hvor jeg fik handlet så jeg igen fik mad i køleskabet, så mig lidt omkring i byen. Jeg var også inde på Cafe Dona og drikke kaffe og spise kage, tænkte på dig Aase mens jeg sad der, at vi sammen for nøjagtig et år siden i morgen, hyggede os så meget at vi glemte aftensmaden.

 

Jeg havde fundet et helt fantastisk sted at parkere i Sarria, et skønt og roligt sted midt i byen med blomster, græs og bænke lige ned til floden, jeg var fristet til at blive der og overnatte, men syntes det var for lidt kun at køre 26 km. på en dag, skulle gerne nå et stykke længere.

 

 

Kørte videre til Portomarin, hvor jeg dårlig var kommet ud af bilen før der blev råbt på mig fra parken på den anden side af gaden, en ung Tysk mand som havde boet på Aitzenea sad på en bænk der ovre, og så fik vi lige en snak før jeg fortsatte op i byen, jeg skulle købe et par ørenringe magen til dem jeg købte sidste år, hvor jeg har mistet den ene.

 

Fortsatte videre fra Portomarin, har egentlig ikke et mål ud over at jeg på et tidspunkt vil til Santiago og under alle omstændigheder vil jeg se Finisterre, så det var bare lige ud ad landevejen og rundt om bjergene.

 

Jeg har kørt en helt fantastisk smuk strækning ret højt oppe i bjergene, en ny smuk udsigt for hvert sving – fantastisk!! - Spanierne er bare såååå dårlig til at markere deres rastepladser og hvor der virkelig er brug for dem findes de slet ikke, trist.

 

Jeg har nu nået Monte Gozo, 4 km til Santiago her fra, det er ved at være temmelig lang tid over normal spisetid, jeg havde regnet med at finde et sted at holde her oppe, tage bussen til centrum i morgen, men jeg må ikke holde her og campingpladsen som burde være her oppe er lukket, så jeg køre ned og ser om jeg kan finde et sted at holde i Santiago.

 

Det viste sig desværre at være helt umuligt, ingen steder at holde og kl.21 om aften en meget slem trafik, så jeg fortsatte videre, kørte forkert og aner faktisk ikke hvor jeg er – på vej 550 i hvert tilfælde, men er det nord eller syd eller hvad ? det vil vise sig- Jeg har fundet en plads at holde på en stor græsmark omkring 10-15 km. fra Santiago i en lille by, gider ikke køre mere, så her bliver jeg for natten.

 

Jeg har slukket for gassen til køleskabet, det stinker forfærdeligt, ham med gas testen har lavet et eller andet underligt, så han må kikke på det når jeg kommer hjem. Jeg nøjes med at køre på 12 volt strøm med det.

 

Nu er det sengetid, klokken er 22.30 jeg har spist og fået aftenkaffe, så nu venter min seng.

 

5/5

 

 

Vågnede kl.9.00 har sovet rigtig godt –

 

Så godt at jeg intet har hørt – godt JEG ikke er blevet solgt

Den mark jeg holder på var helt tom i aftes da jeg parkerede her, nu holder jeg lige midt i en brugtvognsforhandlers udstilling med biler, motorbåde og en enkelt noget ældre autocamper, de har dog ikke sat pris på min vogn thi hi…..

 

Har lige indstillet GPSen, er dog kun nået 9.2 km. vest på fra Santiago og har 79 km. til Finisterre.

 

Kørte til Finisterre, hvor jeg sammen med et Sweizisk par har fundet alle tiders plads at holde på helt isoleret ude på den yderste klippe med udsigt over fyret og selve klippen med fyret, det er bare alle tiders sted.

 

Har kvajet mig – hvornår får jeg mon lært at tænke mig om, jeg er altså for godtroende.

 

Gik ned til Fyrtårnet, stod og tog billeder, og kom i snak med en nydelig Spansk mand mellem 45 og 50 år. Vi talte om hvor smukt der var på stedet og hvor fantastisk en udsigt der var, han fortalte at han også elskede det og kom der flere gange om dagen, han boede nede i byen, han fortalte også at der oppe på det høje bjerg ind mod byen Finistre var en helt utrolig udsigt over hele området og at man kunne se 360 grader rundt. Han skulle der op nu, og jeg måtte gerne køre med ham i bil ( der var langt og det var meget højt oppe) – det var da et tilbud at få….

 

Der var altså smukt, middelhavet kan godt pakke sammen…

 

Da vi nåede toppen blev jeg faktisk lidt utryg, for han fortsatte, og der var meget øde der oppe, men han havde ikke fortalt noget der ikke passede, for han kørte et stykke længere og her var den mest fantastiske udsigt over begge bugte med den lille by for foden af bjerget.

 

Manden hed Jose, og stoppede op igen et rigtig øde sted på nedturen og jeg tænkte – hvad nu, hvad skal der ske????

 

Det viste sig at han bare ville vise mig nogle meget store rokkesten ad en sti længere oppe – det var altså ØV, for jeg var virkelig nervøs for at der skulle ske et eller andet, så jeg fik ikke helt det ud af den flotte tur som jeg burde have fået.

 

Da vi kørte ned mod pladsen jeg holdt på bad jeg ham sætte mig af ved autocamperen, igen en dumhed, så vidste han hvor jeg hørte til, da han tilbød mig at han ville køre mig ned til stranden og vi kunne finde muslingskaller sagde jeg nej tak, det blev han lidt sur over, jeg sagde at jeg ville vente med stranden til i morgen.

 

Jeg var lidt usikker , især da jeg flere gange i løbet af aftenen observerede hans bil holdende på en anden p. plads hvor han havde udsyn over hvor jeg holdt, heldigvis var jeg ikke alene, ellers var jeg kørt videre.

 

Hvor DUM kan man være????

 

Jeg har været ude ved Fyrtårnet og siddet og set solnedgangen over Finisterre, nu er det tusmørke og fyret er startet med at blinke.

 

Jeg er blevet godt rød af solen i dag, så mine kinder og arme brænder noget.

 

Klokken er 22.45 og der er 19 grader ude og 24 grader i vognen, så jeg skal sove med tagluger åbne i nat.

 

 

6/5

 

 

Der findes hvis ikke skønnere sted at holde end her, Switzerne er kørt, og egentlig er jeg lidt i vildrede skal jeg køre eller blive en dag mere??

Straks Sweizerne kørte blev deres plads overtaget af en Tysk Luxuscamper, så jeg er ikke alene, konen fortalte at det var første gang de skulle prøve at fri-camperer, manden ville ellers ikke, han ville kun overnatte på campingpladser.

Jeg besluttede at køre videre, jeg vil gerne til stranden og finde muslingeskaller ved stranden, og der skal være nogle vandfald 15-20 km. her fra som jeg vil kikke lidt nærmere på.

Her er ikke telefonforbindelse, men det har jeg nu oplevet flere steder i bjergene, så det må jeg leve med de næste mange dage selv om det nu er rart nok at kunne komme i forbindelse med omverdenen.

 

Jeg har besluttet mig til at køre langs nord kysten tilbage gennem Spanien.

 

Jeg var på stranden, og mødte min "ven" Jose der nede, lod som om jeg ikke havde set ham, men han kom hen og begyndte at snakke, jeg takkede ham pænt for turen i går, og fik en meget smuk og stor muslingeskal af ham, vi snakkede lidt sammen og han fortalte mig hvor der var mulighed for at overnatte langs stranden, jeg takkede ham igen og vi skiltes. Derefter gik jeg tilbage til bilen og kørte fra Finisterre.

 

Der skulle være nogle vandfald 20-25 nede af vestkysten sydpå, egentlig skal jeg mod nord for at komme op til kysten jeg vil følge undervejs hjem.

Vandfaldene skulle ligge ved Ezaro, jeg vil køre til Cee og videre ad vej 550 og se om jeg kan finde det.

 

Jeg fandt vandfaldene som lå lidt "gemt", men det var rigtig flot, der var ikke så forfærdelig meget vand, men det var et smukt område med kæmpe klipper og flod, mens jeg sad der kom 2 unge piger for at bade.

 

Fik at vide at de store vandfald lå en hel del længere oppe i bjergene og at der var omkring 5 km. at gå langs floden gennem bjergene. Den vej jeg var kommet ad i bilen turde jeg ikke fortsætte med, det var så stejl at jeg ikke tror jeg kunne have kørt op ad den, der findes sikkert en anden vej der op som er bedre at køre, men det er for sent i dag, så jeg må have de store vandfald og dæmningen til gode til jeg engang kommer her til igen.

 

Kørte fra Ezaro og begyndte turen mod nord - har vendt bilen og starter hjemturen .....

 

Det var hen på eftermiddagen da jeg forlod Ezaro og jeg har ikke holdt lange pauser, men da det har været små veje jeg har kørt på har jeg ikke kunne køre særlig stærkt, har kørt omkring 200 km på 6 timer og det må være nok for i dag.

 

Jeg er endt i en lille by Mondoñedo oppe i bjergene, den har en autocamperplads, så her overnatter jeg, der er blevet sent, så jeg gik hen i gaden for at se om jeg kunne finde en bar hvor jeg evt. kunne få lidt at spise, jeg fandt en bar, og jeg kunne få mad selv om klokken var 22.30.

12 meget store stykker Kylling Nugget og en kæmpe portion pommefrites, mad nok til mindst 3-4 mennesker desuden en kop kaffe, alt det betalte jeg 6.50€ for- under er 50er - billigt!!

Baren var fyldt med mænd der så fodbold, Chelsea mod FC Barcelona, Chelsea førte 1-0 og prøv lige at sidde i en bar mellem 20 -30 Spanske nedtryktemænd og Barcelona så scorer i sidste minut, Skrål, råb og jubel kunne hvis høres over hele byen.

Jeg er træt i aften og efterhånden godt svedet af solen på skuldre og arme, jeg har købt noget after sun med Aloe Vera, og det køler dejligt.

 

7/5

 

Jeg har lige fundet ud af at jeg har 18 km. til kysten, jeg er nu på Camino Norte, har lige truffet en Australsk Pilgrim nede i byen som var på vej til alberguet.

Jeg har været rundt at se på byen, den var ikke helt så lille som jeg troede, jeg blev i tvivl om vejen tilbage til camperen og måtte spørge om vej. Det er sjovt, at jeg med de få Spanske ord jeg kan, kan få spurgt om vej og forstå den beskrivelse der bliver givet.

I byen var der marked, men det var ikke det mest sindsoprivende, så jeg nøjes med at købe et bælte jeg længe har søgt efter og et par souvenier.

En Spansk rygsækrejsende har "camperet" ved siden af autocamperen, og er ved at varme mad over et par mursten med en sprittablet imellem, jeg tilbød ham en kop kaffe da jeg lige havde lavet frisk til resten af dagen.

 

Nu vil jeg køre ud til kysten og håber hen ad vejen at finde et godt sted at overnatte.

 

Forlod Mondonedo ved 13-tiden, kørte gennem bjergene ad små veje og stoppede hvor der var mulighed for det og nød udsigten. Jeg har kørt langs kysten som for det meste består meget høje klipper og bjerge, bugter med sandstrand ind imellem. Jeg havde et langt stop ved Ribadeo hvor jeg helt tilfældig drejede af for at finde et sted jeg kunne holde og spise frokost. Jeg fandt er rekreativt sted ved vandet, det var smukt på den rå måde, klipper langs hele kysten, og ved stien som var lavet langs toppen af klipperne gik en betontrappe ned til vandet, der skulle hvis normalt være noget badestrand der nede, men vandet stod et stykke op ad trappen og store bølger slog op så man skulle ikke vove sig for langt ned. Bølgerne var her så store og kraftige at man kunne blive revet med hvis man blev ramt af en.

 

Tog et stykke på motorvej så jeg ikke skulle gennem de større byer Aviles og Gijon, er nu nået nær en lille by Pendueles hvor jeg skulle være ret tæt på et sted hvor der er grotter, dem vil jeg forsøge at komme ind i i morgen.

Overnatter i en lille landsbyen Vidiago på togstationens parkeringsplads ved en bar.

 

8/5

 

I dag er jeg langsom startende, gråvejr og køligt, så jeg måtte finde sokker og sweater frem. Brugte 1½ time på at studere kort og drikke kaffe før jeg fik mig taget sammen til at starte.

Kunne ikke finde de grotter, men der er en del andre muligheder så mon ikke det lykkes for mig at komme op og se nogle.

 

Ved Santander tog jeg motorvejen gennem byen, det er en rigtig stor by som man heldigvis kun lige kommer i udkanten af. Drejede fra og kørte sydpå ad N 629 ved Laredo, jeg havde set på kortet at der skulle være huler ca. 20 km syd på. Kunnne igen ikke finde nogle huler, stoppede på en rasteplads og spurgte en mand, han vidste hvor de var, og var så rar at han kørte foran mig op til hulerne som lå 4 km. op gennem bjergene, der skulle drejes af midt i et hårnålesving, der var dårlig skiltning, så jeg havde aldrig fundet det uden hjælp.

Fik parkeret bilen og begyndte at gå op til hulerne, så et lille skilt der viste at der faktisk var 2 huler næsten samme sted, jeg valgte at gå op til den øverste først. Jeg opdagede at der gik en ung dame et stykke bag mig, hun spurgte om jeg skulle op og se hulerne, fortalte at der var 1 1/4 time til næste rundvisning og at hun var guiden, jeg sagde at det var OK, jeg ville bare sidde og vente der oppe, jeg havde taget både vand og nogle kiks med så jeg var forsynet til den næste tid, hun mente ikke jeg skulle vente der oppe, hun ville give mig en privat rundvisning.

 

- HVOR HELDIG!! -

 

 

Det var faktisk rigtig spændende, der var en hel del hulemalerier 20.000 år gamle, guiden hed Victoria og hun fortalte at i Spanien var der omkring 600 udforskede huler, men kun i 60 af dem havde man fundet malede billeder.

 

Hulen vi stod i havde ikke været brugt som beboelse, men hulen neden under havde været boplads, og i den havde man fundet rester , ben og knogler, af Laks og ged og man regnede med at det var beboere fra denne hule der havde brugt den øverste hule til ritualer og lignende.

Det var en helt speciel oplevelse at have en privat guide, at kunne stille spørgsmål og få det besvaret at kunne snakke om de ting vi/jeg så, ikke kun være en del af en gruppe.

Der må i hulerne kun komme 60 besøgende om dagen for at de ikke skal blive ødelagte og nedslidte og man må ikke fotografere der inde.

Efter hulerne fortsatte jeg ned til byen, som også hed Victoria og er den Baskiske hovedstad. Var på turistkontoret for at se om de havde materiale over hulerne med billeder af hulemalerierne, og det havde de heldigvis.

Kørte videre mod San Sebastian og Irun, ved Bilbao kørte jeg igen op på motorvejen -og igen heldigvis- byen var enorm og der var et kaos af motorveje som krydsede over og under hinanden.

Jeg var nu kommet lidt væk fra min foretrukne vej N634, så jeg fortsatte

ad motorvejen for evt. at finde en rasteplads at overnatte på.

Ved Itzar er en udemærket rasteplads 43 km fra San Sebastian, her overnatter jeg.

 

 

 

Solnedgang på Finisterre

 

 

 

 

 

9/5

Har fået morgenkaffe, ryddet op i vognen, sidder nu og overvejer om jeg skal fortsætte ad motorvejen eller tage vej 634 som jeg kan komme på fra rastepladsen her.

Det blev igen lidt af hvert, jeg fortsatte ad motorvejen, men kørte hurtig fra og kom igen ud at køre på landevejen langs havet.

En hel fantastisk natur med høje klippesider med store bølger fra havet buldrende og bragende ind på klipperne, små lækre bugter med fine sandstrande hvor det er muligt at bade. Ved de lidt større byer lange flotte promenader langs både det blide og det barske, et imponerende syn.

 

Da jeg nåede Irun troede jeg at der var et stort marked i byen, det var der vel i og for sig også, men det var grænsebutikker og det var helt vild, det tog mig ½ time bare at finde en parkeringsplads, og så kostede det endda penge at parkere. Så måtte jeg altså også over og se i butikker og boder hvad der var fordelagtigt at købe. Ingen tvivl, cigaretter måtte jeg have, de er over 100 kr. billigere pr. karton end i Danmark, Diesel havde jeg fået fyldt helt op et par km. før Irun, der er lidt over 2 kr. at spare pr.L.

Jeg kom også til at købe en Gucci kopitaske, (Helmer spring lige over her), ellers var det frugt, grønt, kød og pølse specialiteter, oste , udstyr til Hashrygere og hash, våben som i hvert tilfælde ikke var lovlig at bringe hjem, lange knive og splatterpistoler.

Det var nu 27 grader og varmt, så det var på tide at jeg kom over til bilen og fortsatte nord over - troede jeg. Jeg havde godt set at der var mere end hvad man normalt ser af politi i gaderne, men tænkte ikke videre over det før jeg havde startet bilen og var på vej ind i en stor rundkørsel, så gik alt trafik i stå og politiet standsede alt. Det gik et stykke tid og folk i bilerne begyndte at have det rigtig varmt, så der var lidt bilhorn koncert.

Det viste sig efter 15-20 min. at det var et stort prof. cykelløb med TV optagelser og alt hvad der høre til, det var da ret sjovt at se på 1. parket i stedet for i Tv. Efter en times forsinkelse kunne jeg fortsætte.

Så var det ellers om at komme nord på og op ad de Franske landeveje, fandt en god rasteplads sydfor Poitiers hvor jeg overnattede.

 

 

 

 

10/5

 

 

Vågnede til regnvejr og 17 grader, Uffff.......

 

Det er en dejlig plads jeg holder på, jeg kunne ikke se noget i mørket i aftes, men en stor parklignende plads med masser af borde og bænke, en kiosk hvor man kan købe is og mad, det ville være et rart sted at tilbringe en dag hvis det ikke var regnvejr, men jeg fortsætter op ad N10 mod Paris.

Kørte gennem Poitiers og var nået et godt stykke længere da Michael ringede, jeg var på vej gennem en kringlet landsby og måtte bede ham ringe op igen et kvarter senere, så ville jeg finde et sted at parkere så længe.

Michael ringede i anledning af Mors dag - det var da sødt...

 

Vi fik en god snak og han fortalte om alt hvad de havde i gang i Törnamåla af forberedelser til Pinse-camp hvor vi bliver omkring 35 mennesker, en rigtig familiepinse på kryds og tværs, det skal nok blive sjovt.

 

 

Mellem Chatellerault og Poitiers så jeg et skilt ved vejen med autocamperplads, kørte ind for at kikke, fandt stedet rigtig tiltalende så her stopper jeg for i dag selv om klokken kun er 15.30 og jeg ikke har kørt særlig langt, startede sent og et par pauser er det også blvet til.

 

Pladsen er på en bondegård, et stykke græs omkranset af skov et lavet til en dejlig plads, i en helt ny bygning er der toilet, bad, vaskemaskine, man kan købe sig til elektricitet i vognen og Internetforbindelsen er gratis. Et par heste går og hygger sig på en lille maark op ad pladsen og hvis man ønsker det kan man købe frisk morgenbrød, æg, hjemmelavet marmelade og grøntsager.

Det er et rigtig dejligt sted.

 

 

 

10/5

 

I dag er der ikke sket meget, jeg bestemte mig for i går aftes at tage en rigtig slapperdag her på pladsen, og det har jeg haft, jeg har fået min hjemmeside ordnet, fodret to heste med Dansk rugbrød og kælet med dem så min bluse måtte til vask, en rigtig dejlig dag, som startede med let dryppen fra skyerne, og hele eftermiddagen har det været sol med 29 grader, jeg har nydt det....

I morgen køre jeg videre, ellers kommer jeg aldrig fra dette dejlige sted.

 

11/5

 

Du milde et uvejr det blev i aftes, lyn over alt, hele vejen rundt om stedet her, og torden så vognen ind imellem rystede, det er hvis hvad man kalder sydlandsk uvejr. Strømmen gik og det regnede så meget at jeg ikke kunne gå ud og tjekke om det kun var på vognen eller det var over det hele. Jeg kunne dog se lys oppe på bondegården, så de havde strøm. Jeg gik på et tidspunkt ud for at tjekke kablet, det virkede Ok, og der kunne ikke komme vand i samlingen. Relæet i vognen var slået fra, så det fik jeg tændt igen, så kunne jeg ikke gøre mere - havde heldigvis stadig 12V på vognen.

 

Jeg har først fået strøm her til morgen da bondemanden kom med morgenbrød, jeg spurgte ham om han ville tjekke strømmen, relæet i servicebygningen var slået fra, men nu er der igen strøm.

 

Jeg vil begynde så småt at pakke sammen få serviceret vognen, jeg har ikke mere vand, så det vil være godt at få 100 L. på, og komme af med spildevandet, skal hvis også lige have gjort køleskab rent, syntes det lugter lidt, derefter vil jeg begynde at komme videre nord på.

 

Jeg er blevet rigtig gode venner med de to heste her på gården, når jeg går ind i indhegningen kommer den Belgiske hingst luntende mens den brune hoppe kommer så stærkt at jeg er klar til at springe til side hvis den ikke når at få stoppet - de elsker Dansk rugnrød som jeg stadig har en lille smule tilbage af i fryseren. Når jeg ikke har mere brød at give dem begynder den store Belgier at kæle, han lægger sit hoved på min skulder og lader det hvile der så jeg er ved at gå i knæ, han er bare så dejlig. Jeg har også lagt mærke til at hoppen ind imellem står med hovedet hvilende på ryggen af hingsten, det ser rigtig sødt ud.

 

Nu vil jeg begynde at gøre klar til dagens "arbejde"......

 

 

 

 

12 .maj.

 

 

Startede ved 12-tiden....

 

Kørte med en god fart nord på, holdt en enkelt pause, men det var svært at finde et ordentligt sted og holde, ingen rastepladser, kun en lille ”lomme” ind fra vejen, og der gad jeg ikke holde, bilerne på landevejen køre for tæt på, og man kan ikke komme ud af camperen. Havde ikke ret meget i køleskabet så der skulle handles lidt, det var igen et problem, alle fødevarebutikker lå i den forkerte side af vejen, Der var midterrabat som på en motorvej, man skulle meget langt for at komme over i den vejside butikkerne lå, og man skulle igen meget langt for at komme tilbage i det nordgående spor af vejen. Når der endelig var et center eller andet, i den rigtige side af vejen var der begrænset højde til deres parkeringsplads, så det var lidt problematisk.

 

Pludselig var jeg for tæt på Paris til at det kunne lade sig gøre at finde noget. GPS en og jeg blev helt gode venner igen, den førte mig flot og elegant gennem Paris`es gader.

 

 

Selvfølgelig kom jeg ind ad motorvejen kl. 16, MYLDRETID!!!! Hvad ellers…..

 

Jeg blev nu hurtig helt god til at se på GPSen, skulle se hvad den bestemte sig til, for den meddelte mig en rute, fandt så ud af at der var trafikprop og omdirigerede mig til en anden rute, den med at blive omdirigeret hoppede jeg på første gang og kom væk fra den motorvej jeg ellers skulle have fulgt gennem byen, men pyt vi fandt ud af det sammen GPSen og jeg.

 

Når den forsøgte at omdirigere mig holdt jeg mig til hvad den havde sagt i første omgang, så jeg fik skam set Paris i myldretid.

På et tidspunkt kunne jeg se at der forude skulle være en rundkørsel og jeg skulle tage afkørselsvej nr.7, jeg tænkte – det er løgn, så mange veje er der ikke i en rundkørsel, men det var der, det var Triumfbuen jeg skulle rundt om, og det tog sin tid, nok 10 min vil jeg tro, men jo langsommere det gik jo mere fik jeg jo set. Det var da smadder sjovt, havde lagt kameraet på forsædet, så ind imellem kunne jeg også fotografere.

 

Nogle syntes at det er et kunststykke at køre i bil i Paris – børnemad-

 

Prøv at køre autocamper i myldretid, der er sgu et kunststykke – thi hiiii….

 

 

- Nå jeg kom igennem uden buler og skrammer og helt rolig, kun én gang syntes jeg det var lidt for meget, en kæmpe personvogn ville bare have mast sig ud og igennem så han kom ind foran mig, jeg så kun køleren på bilen da den kom op på siden af mig jeg havde jo også travlt med at kikke trafik, lyskurve, GPS og alle de der bare kom masende eller kørte over for rødt, men ham med den lange spejlblanke køler var bare for meget, men jeg var sikker på at han var ligeså øm over sin bil som jeg var for min, så jeg holdt min bane og da han prøvede at mase en gang mere blev jeg sur og gav ham fingeren. Han kom siden forbi mig da der blev mere plads og bredere vognbaner, jeg så da at det var en Rolls Royce silver .. et eller andet.

 

Jeg har fulgt vej N17 og har faktisk været lidt i tvivl om hvor jeg ”landede”, jeg må være ved at nærme mig den Belgiske grænse, jeg er kørt ind på en muncepial campingplads i Perronne, lejerchefen var ved at lukke da jeg kom, men der var ikke noget pjat, han er en rigtig rar fyr som er fuld af sjov. Pladsen ser hyggelig ud og ligger ved flodbredden til La Somme floden, glæder mig til at kikke lidt nærmere på det hele i morgen

 

 

13/5

 

Jeg har sovet fantastisk godt i nat – morges – Klokken var 9.30 før jeg blev rigtig vågen. Jeg kan godt mærke at jeg er kommet over 400 km. længere nord på, det er en kølig morgen, kun 16 grader. Det har regnet hele natten og er stadig gråvejr.

 

Det var en hård dag i går, så i dag slapper jeg af, gider ikke køre særlig langt, nu må vi se hvad det bliver til…

 

Nu vil jeg en tur rundt og kikke på pladsen, den ser hyggelig ud.

 

Ud over at det var en god plads til billige penge 10 € inc. Strøm, var den også fint placeret ved floden. Da jeg kørte var der en campingvogn og et lille telt tilbage, det er ikke helt sæson endnu.

 

Ville ikke have kørt særlig langt i dag, men det nordlige Frankrig virkede grå kedelig og nærmest trøstesløs, fladt landskab, der var ikke noget der sagde mig noget og der havde jeg slet ikke lyst til at finde et overnatningssted.

 

Da jeg nærmede mig Belgien begyndte der at komme bakker og små bjerge og det var ikke mere så ensformigt at køre. Jeg var kommet ind på motorvej så jeg bestemte mig til at komme gennem Belgien da jeg ikke kunne finde nogle overnatningspladser på Bord atlas i nærheden af min rute i Belgien. Kom ind i Tyskland og havde kikket at der var en overnatningsplads ved en Park i Jülich, så nu har jeg alligevel fået lagt over 300 km. bag mig.

 

Pladsen ser rigtig fin ud, her er plads til over 100 autocampere, et kæmpe areal hvor der er strøm til en hel del af pladserne.

 

 

 

 

 

14/5

 

 

Ih altså…

 

Her er morgenvækning, jeg kunne ikke falde i søvn i nat, så ved 5-tiden flyttede jeg den tid jeg havde sat vækkeuret til fra 8.30 til kl. 10.00, men kl. 8.45 syntes de åbenbart at folk havde sovet længe nok, da var en mand rundt og banke på vognene og kræve betaling for overnatningen.

 

 

Parken har jeg kikket på, gad ikke betale 4€ for at kikke mere, det var en mægtig stor park, men nærmest en oplevelsespark til børn, og meget brugt til undervisning for skolebørn – kunne jeg se i de brochurer der lå der ovre, og på parkeringspladsen holdt næsten udelukkende skolebusser.

 

Nu vil jeg køre videre og komme op forbi Køln og det store virvar af motorveje inden myldretiden sætter ind

 

Ikke meget trafik, så jeg var ret hurtig fremme ved er sted jeg havde fundet hvor jeg ville overnatte.

 

Greven, en lækker autocamperplads ved Dortmund-Ems kanalen. Rigtig dejlig hvor jeg kan sidde i vognen og se bådene på kanalen, det er bestemt ikke kun små motorbåde som sejler her, men lange og godt lastede flodpramme, nogle af dem har deres bil med parkeret på beboelsesafdelingen. Pladsen ligger på en halvø i kanalen, og bag pladsen er der en ret stor Marina med lystbåde, her er restaurant og bad og toiletter deles man om med lystbådefolket.

 

Det er dejligt vejr og måske bliver jeg her en ekstra dag, jeg kan godt lide at sidde og kikke på vandet og se den aktivitet der er der.

 

 

15/5

 

Har sovet som en sten i nat, skal lige sidde og finde ud af hvad jeg skal i dag, skal jeg blive en ekstra dag, eller skal jeg fortsætte hjem over. Her er hyggeligt, men nu er jeg ved at være så tæt på Danmark så nu syntes jeg ikke mere jeg er på tur, men på vej hjem……

 

Mens jeg sad og hyggede mig med morgenkaffen, i stille silende regn, kom en købmandsbil ind på pladsen, så det var nemt at få handlet hvad jeg manglede, han holdt lige ud for mig. – Han havde noget der ligner rugbrød!!!!

 

Så fik jeg en rugbrødsmad med gammel ost til morgenmad – skønt.

 

Jeg vil benytte mig af at jeg har strøm på og få støvsuget og gjort lidt rent, så vil jeg bestemme mig til hvad jeg skal fortsætte dagen med.

 

Jeg køre videre….

 

Jeg købte en MP4 dims i Frankrig, i går aftes brugte jeg noget tid på at få fundet ud af hvordan den fungerer, det var ikke så ligetil, der er kun en Fransk brugsanvisning, men jeg fik den da til at kunne bruges. Inden jeg tog hjemmefra i april havde jeg downloadet en del bøger dem havde jeg gemt på en USB pen, fik dem lagt over på et ekstra kort jeg havde til telefonen, det passede også til MP4eren, så jeg har hørt en del af krimien Drengen i kufferten undervejs, så jeg har ikke fornemmet hvor langt jeg egentlig var nået før jeg kørte gennem Hamburg sidst på eftermiddagen, og så kunne jeg jo lige så godt fortsætte det sidste stykke til Danmark og være hjemme til weekenden.

 

 

Helmer var taget til Rømø, så da jeg nåede grænsen ringede jeg til ham og sagde at jeg kom forbi der ovre og tog den sidste overnatning der, det syntes han var fint.

 

 

16/5

 

Helmer er stadig på Rømø, jeg kørte hjem i formiddag efter at have været en tur forbi røgeriet og købt en sild i eddike, en marineret sildefilet, det spiste jeg ude i camperen mens jeg ventede på at de røgede sild skulle blive færdig, så efter 20 min. kunne jeg som dessert spise en friskrøget og varm sild Uhmmmm.

 

Nu er jeg hjemme og skal til at rydde vognen og gøre den klar til at vi skal til Sverige i Pinsen.

 

Vaskemaskinen er allerede sat i gang, og den kommer hvis til at køre et par timer eller mere.

 

 

 

Jeg har haft en rigtig dejlig tur, opholdet i Triacastela på Aitzenea var noget jeg vil tænke tilbage på, det var en meget speciel og berigende oplevelse.

 

Min tur til Finisterre var også noget jeg havde glædet mig til og vil tænke tilbage på, det var smukt på en barsk måde der ude på den yderste vestlige spids af Europa.

 

Jeg har haft mange spændende og interessante oplevelser undervejs og det har været spændende at stå helt alene omkring de oplevelser og de ting der skete for mig undervejs.

 

Skal jeg gøre så lang en tur igen vil jeg nok foretrække at Helmer er med, jeg manglede ofte en at sige

 

- Nej! Hvor er det smukt eller prøv at se der!! - til

 

oplevelserne bliver forstærket en del når man er 2 der sammen oplever og kan snakke om dem.

 

Men jeg vil nu også gerne vise Helmer alt det jeg har set, opleve det hele en gang til og komme tilbage til den lille dejlige by hvor jeg boede i over 2 uger og følte mig hjemme.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved Bente Jørgensen